pondělí 22. února 2010

SpP 4: Čas nedůvěry


„Tak Rada bude zase zasedat! Za nás prej jde Kolohnát z Bubenče, ten novej cucák. Jsem zvědavej, co vymyslej. Nevím jak ty, ale já se na ně mrknout půjdu. Na Radu mě sice nepustí, ale chci být u toho, až budou vyhlašovat, na čem se dohodli. A že budou mít co řešit! Sněhy roztály a počasí je nakloněný válce. Ale na to já dlabu! Zajímají mě děvky a chlast! Tentokrát Radu hostí Metroplex, takže i kmán jako já se tam může mrknout po něčem zajímavým. Co ty? Jdeš tam?“

Nenechte si ujít jedinečnou akci, která nemá v Čechách obdoby. Užijte si Postapo přímo v hlavním městě a přiměřeném pohodlí. Nemusíte se vydávat do vojenských prostorů ani se bát o své zdraví! Přijďte obdivovat podzemní sídlo neslavnějšího pražského gangu. Směňte své zboží v nejrušnější obchodní stanici nebo můžete zkusit uctít některého z bůžků v jedné z nesčetných svatyní. Možná chcete mířit výš. Můžete například zkusit změnit tvář světa ovlivňováním Pražské Rady. Můžete proslavit své jméno v některém z klání, která budou v Metroplexu probíhat. Nechcete o ničem rozhodovat a přitom nezůstat pasivní? Nechte se někým najmout! Je na vás co budete tento večer podnikat!


O co jde?
Svět po Pádu 4 by měl simulovat relativně běžný den na obchodní stanici v postapo světě. Kromě běžných věcí jako je obchodování s různým zbožím a službami se zde budou odehrávat různá klání a soutěže. Mimo to zde budou také zrovna rokovat špičky místní politiky, takže se dá čekat, že na místě se shluknou různí živlové a bude dostatek ne úplně obvyklých situací.


Bude to tedy stejné jako minule?
Minulý SpP by zdánlivě mohl být dobrým měřítkem, ale není. Tehdy šlo o nenáročnou akci, která mimo larpu umožnovala i pasivně sledovat děj a popíjet. Šlo o pokus a také snahu nalákat lidi k PA žánru akcí, na kterou se nebudou muset nijak složitě připravovat. Výsledkem byla akce se silnou atmosférou, ale téměř žádným dějem (zvláště pro jednotlivce). Tentokrát bychom chtěli zachovat atvosféru, ale k tomu i výrazně posílit děj. Na druhou stranu pokud nechcete být akční nemusíte se bát, že bychom vám děj nutili :-).


Takže co se tam vlastně bude dít?
Elita bude rokovat o osudech Prahy. Jejich doprovod jim bude zajišťovat bezpečí, ale také nutné informace a podklady k jednání. Špehové, agenti a zrádci se budou snažit zjistit o čem se jedná a co se bude dít v budoucnu. Možná se i pokusí jednání sabotovat nebo nějak ovlivnit. Je samozřejmě také velká škála osobních motivací - důvodů proč a kdo je zrovna teď v prostorách obchodní stanice. Specielně na tuto část se tentokrát hodně soustředíme.

Pro elitu i nižší stav budou mít hostitelé připravený bohatý program - různá klání a turnaje, efektní vystoupení a jiné zábavné kratochvíle - Krutá hra s možností vsázet, v zastrčeném koutku taneční parket, box, tržiště, krytá střelnice, knihovna a další překvapení! Dívky Plexu jsou velmi krásné a umí skvěle tančit. Klidně můžete celý večer strávit pouze jejich obdivováním! Můžete hledat pomoc v místním lazaretu nebo třeba přijít uctít obětinou některého z místních bůžků. Můžete se spolehnout na výřečnost některého z vypravěčů nebo se jen můžete snažit se někým zaměstnat. Věříme, že si najdete své!


Bude se dít i něco mimo larpu?
Ano. Budeme chtít prostor využít maximálně takže v sobotu přes den bude možné přijít na místo a účastnit se různých workshopů. Budete moct shlédnout různé zajímavé výrobky, jejich výrobu nebo je třeba zkusit za něco vyšmelit. Budete mít prostor na vlastní tvorbu - je možné, že doma si některé věci nemůžete vyrobit kvůli choulostivému koberci a podobně. To vám zde hrozit nebude. Také bude možnost si zahrát Krutou hru a zkusit si jaké to vlastně je řezat se hlava nehlava.
Přesný program bude ještě upřesněn.


Kdy to bude?
Víkend 9.-11.4. 2010 (je to víkend po Velikonocích)
Larp samotný se bude odehrávat od sobotního večera (17:00) až do nedělní noci, možná i rána.
Neherní program (workshopy a předváděčky) se budou odehrávat od sobotního dopoledne (10:00) až do začátku larpu.


Kde to bude?
Opět v Hale C kousek od Metra Českomoravská (Drahobejlova 17a, Praha 9 – Libeň) WEB


Jak se na akci dostat?
Tak především je nutné se předem přihlásit a domluvit si roli. Můžete rovnou poslat svůj koncept nebo se s námi pokusit domluvit. Se schválenou postavou, kostýmem a výbavou už jen stačí dorazit na místo.


Kam se mám hlásit a do kdy?
Přihlašovací mail je svetpopadu"zavináč"gmail.com
Čím dřív se přihlásíte tím lépe pro vás i orgy. Ozvěte i v případě, že byste se chtěli účastnit ale ještě nevíte s jakou rolí. Pokud se přihlásíte do konce února, budete mít slevu 100kč z registračky. Hlásit se můžete samozřejmě i poté, ale už se můžet stát, že nebudete mít tak zajímavou nebo propracovanou roli...


Co by měla přihláška obsahovat?
První přihláška by určitě měla obsahovat údaje podle kterých vás poznáme. Pokud vás neznáme tak nějaký pokec o sobě, svých zkušenostech z larpu a případně odkaz na osobu, která by vás mohla znát. Dále by přihláška měla obsahovat vaší představu o hře - co chcete hrát. Pokud nevíte, ale máte zájem na místě určitě být, napište aspoň jaký styl hry vám vyhovuje (pasivní pozorovatel, intrikán, zrádce, řešič, akční poděs, obchodníček, bavič ostatních apod..) nebo co od hry čekáte.
To je vše.
V budoucnu po vás budeme chtít také zaplatit registračku, napsat jestli se hodláte účastnit i neherního programu a budeme chtít fotku vašeho obličeje a fotku vás - obě podle kterých vás bez problému pozná cizí člověk. Když nám tyto věci pošlete rovnou, ušetříte nám i sobě budoucí starosti. Dále s vámi budeme domlouvat různé detaily postavy a vaše cíle ve hře.


Budu něco potřebovat?
Kostým, nějakou výbavu na výměnu, zabalenou PA svačinku, nějakou nádobu na pití a jídlo, mít domluvenou roli, načtené nutné minimum o SpP a dobrou náladu.


Za jaké role je možné hrát?
Členy pražských gangů nebo venkovních skupin. Také jako jednotlivci. Jako člen skupiny můžete jet s tím, že budete řešit skupinové síle nebo i jen pouze své vlastní. Pokud se nevíte rady dejte nám vědět domluvíme se.
Jako inspirace může posloužit i konkurz rolí.


Na kolik mě to vyjde?
Registrační poplatek letos bude 250Kč pro lidi, kteří se řádně registrují do konce února a 350Kč pro ty, co se registrují později.
V ceně se odráží především ne úplně malý nájem prostoru. Hrajeme trochu vabank (záleží i dost na počtu hráčů), můžeme se snadno dostat do mínusu a to nepočítáme práci, kterou s akcí máme. Oceníme, když se nebudete zdráhat zaplatit plnou cenu registrace.
Naopak pokud někdo bude mít opačný problém, ať se nestydí ozvat. Byli bychom neradi, kdyby někdo nepřijel jenom kvůli tomu, že si akci nemůže dovolit. To se radši domluvíme na slevě. (Výměnou za ní uvítáme manuální pomoc přímo na místě, nefinanční sponzorské dary, pomoc s výrobou herních předmětů a rekvizit, ale podílet se můžete i jako přispěvovatelé nebo korektoři na webu - bereme i uměleckou tvorbu :-) )


Ta cena se mi nezdá, co v ní bude?
Larp v prostoru, který se k danému tématu skvěle hodí. Samozřejmě mohli bychom akci udělat za pětinovou cenu někde v lese s provázkovými lokacemi nebo v rujnách za Prahou. Přijela by vás ale stejně půlka a atmosféra za tu cenu stojí. Kdo se účastnil minule, ten to jistě potvrdí. Mimo larpu a atmoférického místa si budete moc užít zajímavá vystoupení, některá i na profisionální úrovni. Také se může stát, že si na místě pořídíte nějaký zajímavý výrobek, předmět, nebo že se vám dostane nějakého jídla a pití. Jídlo a pití bude plně herní a i přestože tentokrát nebude centrální bar a vývařovna, hodláme nějaké speciality opět pustit do oběhu.
Stále platí, že pokud máte s cenou problém, můžeme se domluvit na nějaké slevě. Pokud naopak budete chtít naší snahu nějak zadotovat, budeme jenom rádi.


Jídlo a pití bude herní?
Ano. A kuřivo a zboží na prodej také. Co dáte do hry, to už se vám nevrátí. Něco do hry budou posílat orgové, něco hráči. Co a v jakém množství bude možné si brát na hru ještě upřesníme.


Jaké další články bych si měl přečíst?
Přečtěte si pojednání o realitě SpP a rubriku "Mimimum" ať nejste mimo. Pokud budte chtít nasát atmosféru světa doporučuji rubriku "Vyprávění" a "Povídky". Dále se zde budou objevovat další informace ke hře. Budeme je jednak přidávat do tohoto článku a druhak bude samozřejmě možné je filtrovat rubrikou "SpP 4". Zkuste tuto část přípravy hry neodbýt. Kvalita vašeho hraní se přímo odráží na kvalitě hry ostatních hráčů. Buďte nesobečtí a připravte se na hru pořádně.Uděláte tak lepší hru nejen sobě, ale i ostatním.
Diskuse a obecné otázky můžete řešit na diskusních serverech Nyx a Hofyland nebo na komunitním serveru Facebook (ano už i tam...)


Kdo za tím stojí?
Pro někoho jsou orkanizátoři známkou kvality. Tentokrát jich bude na SpP dělat více, takže i to by vás mohlo zajímat.
Organizátory jsou Petrius, Prasátko, Janička/Renglaren, Nerion, Digrein, Lyrel a Tári.
Pomáhají nám i další hráči a osoby (děkujeme;-) )
Akce se koná pod hlavičkou a za technické pomoci OS Mad Fairy.
Prostor nám poskytuje OS Kultura Jinak.
Organizátoři si vyhrazují právo kohokoliv z akce vyhodit, pokud nebude respektovat jejich pokyny nebo bude porušovat zákony ČR!


Co teď?
Ujasni si jestli se chceš a můžeš účastnit. Pokud víš, že ano, tak nám o tom dej hned vědět (mail je svetpopadu"zavináč"gmail.com). Pokud máš nějaké otázky neváhej a taž se. Buď ti odpovíme nebo uvolníme další článek. Jestli nevíš za co jet je možné, že se na něčem domluvíme. Role se pomalu plní, takže se nevyplatí čekat. Kapacita Haly C je omezená…


Další články k SpP 4:
Konkurz rolí
Seznam přihlášených hráčů
Gangy Prahy a další zájmové skupiny
Úvodní povídka k SpP 4

.

1 komentář:

  1. chystají se na vás nové články ať máte trochu představu jak vypadá Praha a další věci, které se hodně týkají hry...

    zároveň bych chtěl říct, že registrace prodlužuji zatím do 8.3. (co se týče slevy) ale popravdě teď už vážně platí kdo dřív přijde, ten dřív mele. Letos hodně zvažuji stop stav. Pravděpodobně u stovky přihlášených.
    Doporučuji si projet seznam přihlášených a pokud se tam nenajdete, tak urychleně poslat přihlášku...

    OdpovědětVymazat