sobota 29. srpna 2009

Přežili jsme!!


Aneb tak by se dal dvěma slovy charakterizovat druhý PA puťák, který proběhl tento víkend. Když úplně pravda to není, ale k tomu se dostanu později. Někomu se může zdát, že naše dobrodružství bylo směšné, ale byla to naše první podobná cesta takhle na mrazu a venku.. Organizace srazu byla naprosto pohodová. Rozhodl jsme se nic nehrotit a neorganizovat. I tak se zájemců v průběhu ozvalo asi dvacet. A pak ještě Argon se rozhodl celou záležitost zpestřit tím, že utají účast svojí skupiny a přepadne tu naší. Zajímavý nápad.

Před akcí samozřejmě dost lidí odpadlo. Jak jinak. Ve výsledku vyrazil Argon se svými lidmi a z Prahy jedno plné auto. V Mimoni jsme nabrali ještě Henryho Thorna a vyrazili z Kuřivod. Ač se všichni dušovali, že nebudou mít moc dobrý kostým, tak nakonec každý překvapil něčím jiným. Kuki baťohem z krabice, Terouk podivnou kuklou, Eleyne naprosto božím kabátem, který jí i ladil se zbytkem kostýmu. Henry zas v kytarovém pouzdře dovalil obrovskou pušku.

Okolo zajímavé tvrze přes louku jsem vyrazili lesem směr hradčanské rybníky. Cestou jsme se cvičně porvali a smáli se možnosti, že by nás někdo mohl sledovat či přepadnout. Koneckonců v lese jsme byli zjevně sami… P několika kilometrech jsme dorazili do prvního areálu, kde jsme potkali airsofťáky. Chvíli jsme s nimi pokecali a nechali se hned dvakrát vyvést z míry. Poprvé když nám oznámili, že znají pojem larp (někteří se účastnili Globalsoft games) a hned na to tím, že nás prý celou dobu sledovali. I při naší cvičné rvačce. Trapas. A hlavně i zjištění, že rychle pochodujíc skupinka v brýlích na ochranu zraku prostě snadno přehlídne cokoliv schovaného v terénu po cestě…


Po svačince jsme vyrazili dál. Do setmění zbývaly tak dvě hodiny, takže jsme se rozhodli jít přímo k letišti. Ve výsledku se ukázalo, že to byla škoda. Na druhou stranu k zabydlení už nezbývalo tolik času a ani jižní stranu letiště, jsme moc důkladně neprohledali. Únava a naléhavá nutnost vyřešit si spaní prostě udělaly své. Posbíral jsem si tedy pár kousků materiálu (nějaké gumové podlážky na budoucí kostým) a zavelel směr k baráčku, který jsme si vyhlédli cestou. V něm jsme se pustili do stavění ležení, když nás přepadla Jednota – čili Argon, Grum, Lorgan, Strider, Rosomák a Grutzky. Byli ozbrojení, v přesile, překvapili nás a nešetřili granáty. Samozřejmě vyhráli. Tím skončil puťák a začalo bivakování. Obě skupinky si udělaly místo na spaní, společně nalámali dříví a byl rozdělán oheň.
Hrdinských a opileckých storek vás ušetřím. Stačí když řeknu, že večer byl zdařilý a chlast (z velké části i díky Henrymu – tím mu veřejně děkuji!) tekl přiměřeným proudem. Ráno jsme se probrali překvapení, že nám nebyla vůbec zima a zkonstatovali, že dobrý spacák a ležení udělané dvacet čísel nad zemí udělají své. Kluci z Jednoty, kteří už takhle strávili druhý den a noc, nás opustili poměrně brzo. Tím pádem ani nedošlo k žádnému zapalování domů a hromadnému focení (k tomu by ale stejně nedošlo, protože baterky už zmrzly). Po delším lenošení (do zimy se nám ze spacáků fakt nechtělo…) následovalo sbalení věcí a odvoz domů. Všem se výlet líbil, když ve výsledku jsme si fakt mohli máknout více. No všechno je jednou poprvé, takže příště už budeme drsnější! :-)

Trochu jiné by asi bylo vyprávění ze strany Argona a spol. Ti totiž do Areálu dorazili už v pátek a také ušli podstatně delší cestu včetně toho, že na půl dne obsadili Velkou Bukovou. No holt jsou zvyklí.

A na závěr fotky, které se podařilo vypreparovat ze zmrzlých foťáků…

Fotky od Eleyne – naše méně akční skupina
http://picasaweb.google.com/eleyne.nefrit/080131PostapoPutak?authkey=9r-zLBmaam4&feat=directlink#
Fotky od Gruma – akční skupina
http://www.melwen.cz/GRUM/

Fotky od Argona – koncovka u ohně
http://kurcicka.rajce.idnes.cz/PA_Pochod/#album


Tento příspěvek byl publikován dne 4. 2. 2009

Žádné komentáře:

Okomentovat